Ajurwedyjska książka kucharska -m op

49,50

Description

Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać – Amadea Morningstar, Urmila Desai – opis książki:Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej!Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych – od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu.dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of HerbsJednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich.dr David Frawley, autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of HerbsKsiążka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życiaDr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic ConstitutionNie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia.Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowyAmadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.Książka Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać – oprawa Miękka ze skrzydełka – Wydawnictwo Zielone wydawnictwo.Książka posiada 428 stron i została wydana w 2020 r. AUTOR AMADEA MORNINGSTAR, URMILA DESAI TYTUŁ AJURWEDYJSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA WYDAWCA ZIELONE ROK WYDANIA 2020 ILOŚĆ STRON 428 EAN 9788365852298 Znajdź podobne według klucza: AMADEA_MORNINGSTAR URMILA_DESAI ZIELONE (396535)

Kulinaria

dom gucci wiek, świeczka w szkle, ksiazki fantasy ktore warto przeczytac, zestawy do scrapbookingu, liza dziani szmidt i jego żona, triumf chirurgów, lusterko samochodowe dla dziecka, rzecz o ptakach, leżak plażowy decathlon, notes na lodówkę, obroża dla psa z gps, planet esperanto, lazurowa 71a

yyyyy

+0